teisipäev, 24. märts 2009

NUKUFULMIDIPP

Täna saime mõnusa nukufilmi ja muusikaelamuse Pärnu kontserdimajas. Saime teada, mille poolest erineb nukufilm multifilmist. Vaatasime seitset nukufilmi. Iga filmi ajal mängis lava ühes nurgas muusikutepunt, kelle pillid tegid väga erinevaid hääli ja muusikat. Pärast etendust tutvustati meile seda Tiit Kikase pisiorkestrit ja paluti teha heli kõikide kasutataud pillidega. Väga õudsat dinosauruse häält tegi kitarrimängija oma suu ja klaverisarnase elektripilliga, kontrabassil sai mängida salapäraseid madalaid helisid jne.
Lava teises otsas esinesid aga kaks näitlejat, kes kõikide filmitegelaste häälitususi või teksti meile edasi andsid - nii oli nagu kogu nukufilmi helitegemine meie silme ees.
Nukufilmi tegelased ja sündmuskohad olid aga samuti väga erinevad - mõni film oli kokku pandud plastiliinist voolitud tausta ja tegelastega (plastiliinitegelaste liikumine oli eriti huvitav!), ühes filmis olid tegelased ja taust metallist. Meile räägiti veel, et nukufilmi tegelased võivad olla ka riidest kaltsunukud või plastist tehtud.
Ühe põneva mõtte said ilmselt kõik - proovida kodus teha ise hääli mõnele telekas jooksvale multifilmile ehk siis keera teleka hääl maha, otsi enda kõrvale mõned vahendid erinevate häälte tegemiseks (kopsikud, pulgad, pann, purk jne - valik suur ju!), oota filmi algust ja alusta oma kunstnikutööga. See võib olla väga huvitav ja lõbus! PROOVI KINDLASTI JÄRELE! TERVE PEREGA ON SEDA KINDLASTI VEEL LÕBUSAM TEHA.

Tiiu

Kommentaare ei ole: